Hoe schrijf je kwalitatieve blogs die meer relevante bezoekers naar jouw website brengen?

Neem contact op

Hoe schrijf je kwalitatieve blogs die meer relevante bezoekers naar jouw website brengen?

Elke dag worden op het internet meer dan 160 miljoen blogs gepubliceerd. Om deze reden is het belangrijk om krachtige blogs te schrijven voor je bedrijf, zodat jouw blog zich kan onderscheiden van alle andere. Van al die bloggers zijn er maar enkele in geslaagd om zich te onderscheiden door het regelmatig publiceren van uitstekende blogs. Blogs die voor de lezers relevante en heldere informatie bevatten. Deze unieke groep bloggers staan dan ook bekend als deskundige op hun vakgebied en spelen zelfs een belangrijke rol als beïnvloeder. Hoe creëer je opmerkelijke blogs die veel bezoekers naar jouw website zullen lokken?

In dit artikel bieden wij jou enkele strategieën waarmee je regelmatig fascinerende blogberichten kunt publiceren zodat meer mensen jouw website zullen vinden.

Publiceer waardevolle en informatieve content

Het doel van een nuttige blog is het bieden van de juiste informatie waarmee je jouw doelgroep kan bereiken en voorlichten. Jouw doelgroep is namelijk altijd op zoek naar informatie om hun problemen of vraagstukken op te lossen. Om deze reden moet je altijd de informatie bieden waar jouw doelgroep naar op zoek is. Bedenk dat het publiceren van een blog alleen zinvol is als deze blog ook daadwerkelijk een bijdrage levert aan de bezoekers van jouw website. Bij het samenstellen van een blog moet je je afvragen wat die waardevolle informatie voor jouw doelgroep is. Hierbij moet je de voorwaarden stellen dat jouw blog nuttig is voor de lezers, dat jouw lezers iets kunnen opsteken van jouw blog en dat jouw lezers jouw blog ook werkelijk gaan waarderen. Deze voorwaarden zijn belangrijk bij het publiceren van een blog waarmee je meer webverkeer naar jouw website krijgt.

Bedenk dat het publiceren van een blog alleen zinvol is als deze blog ook daadwerkelijk een bijdrage levert aan de bezoekers van jouw website.

Hanteer een unieke stijl

Dagelijks worden op het internet meer dan 160 miljoen blogs gepubliceerd waardoor jouw blog snel verloren kan gaan in de massa. Daarom is het belangrijk dat je jouw eigen unieke stijl ontwikkeld waardoor jouw blog ook daadwerkelijk opvalt. In de praktijk blijkt dan ook dat veel bloggers succesvol zijn omdat zij vasthouden aan hun eigen unieke stijl. Deze bloggers worden als deskundige op hun respectievelijke vakgebied beschouwt en hebben het vertrouwen van hun lezers gewonnen. Je kan jouw eigen unieke stijl ontwikkelen door andere bloggers in jouw vakgebied te volgen. Als je eenmaal een eigen stijl hebt ontwikkeld is het ook belangrijk dat je op een natuurlijke en begrijpelijke manier de informatie presenteert. Kies, bij het schrijven van een blog, voor een onderwerp waarbij jouw interesse en passie liggen. Dit maakt het gemakkelijker om de blog te schrijven. Let wel op dat je een balans vindt tussen jouw interesses en de wensen van jouw doelgroep.

Blijf praktisch

Het doel van een blog is dat je informatie publiceert waarmee je de lezer aanspoort tot actie en dat zij bij jou de informatie vinden die zij zo hard nodig hebben. Jouw blog moet zo geschreven zijn dat jouw doelgroep zich hier zelf in zal herkennen. Publiceer daarom altijd informatie van hoge kwaliteit die aanzet tot actie maar blijf daarbij ook doelgericht en praktisch. Zorg dat je weet wat er in jouw doelgroep leeft en probeer de probleemstellingen te achterhalen. Lees de commentaren die op vergelijkbare blogs gegeven worden en zorg dat er een dialoog ontstaat met de lezers van jouw blog. Alleen dan kan je informatie bieden die een oplossing geeft op de problemen van je lezers.

Zorg voor een krachtige koptekst

Een bezoeker van jouw blog scant in luttele seconden jouw blog zodat snel kan worden bepaald of de blog ook werkelijk waardevol is. Een krachtige koptekst is daarom belangrijk zodat je snel de interesse van de lezer wekt. Deze koptekst verschijnt ook in de zoekresultaten van de zoekmachine. Een krachtige koptekst zal dan ook meer bezoekers naar jouw website trekken. Volgens onderzoek leest meer dan 80 procent van de bezoekers de koptekst van de blog terwijl slechts 20 procent ook de rest van de blog leest. Met andere woorden, een groot aantal mensen zien jouw koptekst en slechts een klein aantal zal ook daadwerkelijk jouw blog lezen. Een ander onderzoek toont aan dat een krachtige koptekst ook nog tot 494% meer pageviews genereert. Het is dus belangrijk dat je voldoende tijd en aandacht geeft aan het creëren van een krachtige koptekst.

Volgens onderzoek leest meer dan 80 procent van de bezoekers de koptekst van de blog terwijl slechts 20 procent ook de rest van de blog leest.

Zorg voor een verleidelijke intro

Net zoals een krachtige koptekst is een verleidelijke intro een uitstekende manier om meer bezoekers naar jouw blog te genereren. Een verleidelijke intro is belangrijk omdat het de lezer een voorproefje van de gehele blog geeft. De intro moet min of meer een dwingend verzoek zijn om de gehele blog te lezen. Besef wel dat de intro een verlengstuk is van de krachtige koptekst, het moet dus dezelfde belofte of voordeel bieden als de koptekst. Alleen dan zullen de lezers bereid zijn om de gehele blog te lezen om zo hun voordeel te behalen. Lezers tonen een grotere betrokkenheid waardoor zij jouw website vaker zullen gaan bezoeken.

Richt de informatie op jouw doelgroep

Een doelgerichte inhoud van een blog zal meer interesse wekken als de informatie is toegesneden op de behoeften van een bepaalde doelgroep. Om deze reden moet je jouw doelgroep kennen en moet je weten wat zij willen en nodig hebben. Bij het samenstellen van de blog richt je de informatie op de behoeften van deze specifieke doelgroep. Maak hierbij ook gebruik van de juiste trefwoorden waardoor de doelgroep ook jouw blog via de zoekmachine zal vinden. Met de juiste trefwoorden genereer je extra verkeer naar jouw website. Dus voordat je jouw blog gaat schrijven moet je eerst weten wie jouw lezer is en wat de behoeften en probleemstellingen zijn.

Tot slot

We begrijpen dat het schrijven van een onderscheidende blog vraagt om specifieke vaardigheden van de schrijver. Het is niet eenvoudig om een blog te schrijven waarmee je je werkelijk kan onderscheiden van de concurrentie. Alleen door doorzettingsvermogen en veel oefenen kan je jezelf op de langere termijn onderscheiden als een deskundige op jouw vakgebied. Hierbij is het van belang dat je regelmatig blog in jouw unieke stijl publiceert. Echter als je deze beginselen correct interpreteert, zal je ook werkelijk vruchten kunnen plukken van jouw creatieve inspanningen. En wat nog mooier is, ook een blogger leert van elke nieuwe blog die hij of zij schrijft!

Share this post?

Redactie - Textello ✍